Supermakkelijk recept voor zandkoekjes

26 jul

De laatste week heb ik twee keer koekjes gebakken met een vriendin, supergezellig samen bakken en vervolgens alles oppeuzelen ! Ik wou jullie vandaag het ongelofelijk makkelijke recept laten zien dat we hebben gebruikt, ik en mijn vriendin hadden geen zin naar de winkel te gaan dus gebruikten we de producten die de meeste mensen al wel in huis hebben.

Met koekjes bakken is het altijd experimenteren als je niet een echt bestaand recept gebruikt, een van de belangrijkste punten die je dan moet onthouden is dat je oplet of de substantie goed in elkaar zit en of ze niet aanbranden ..

Goed wat heb je nodig ?

– zo’n 270 gram bloem, doe dit op gevoel, gooi niet in een keer alles erbij maar doe het in porties zo heb je niet de kans dat je koekjes te zanderig worden (:

– Neem een half pak boter, dat is over het algemeen 250 gram. Vaak heb je dit écht wel nodig anders vallen de koekjes makkelijk uit elkaar.

– Als laatste heb je uiteraard suiker nodig, want zonder zijn ze niet lekker zoet (:

Ook heb je een kom, vers houdfolie, een bakplaat, bakpapier, ovenwanten en een paar leuke vormpjes nodig !

Allereerst zorg je ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dat wil zeggen dat hij al vrij zacht is, nu begin je de boter te mengen met het bloem en de suiker. Doe dit zoals ik al zei in porties, niet alles in een keer ! Goed mengen en kneden en zorg er uiteraard voor dat je handen schoon zijn. Als alles goed gemengd is zet je het deeg in de kom met daarover vers houdfolie in de koelkast voor ongeveer een uur, zorg ervoor dat je in dat uur ook de oven aanzet zodat je daar niet nog op moet wachten als je de koekjes klaar zijn om erin te gaan.

De oven zet je op ongeveer 170 graden en zet de timer op ongeveer 10 minuten het kan zijn dat ze al iets eerder klaar zijn, ze doen er misschien ook wat langer over. Het hangt er vanaf hoe dik de koekjes zijn. Maar wees niet bang als ze nog niet helemaal doorbakken zijn, er zit geen rauw ei in dus het kan geen kwaad !

Van de hoeveelheid die je hebt gemaakt kun je 2 à 3 keer een bakplaat vullen, hangt van de grote en dikte van de koekjes af.

Hopelijk vonden jullie het leuk, het is ontzettend simpel maar leuk om in de vakantie te doen en kost heel weinig (:

Wat bakken jullie vaak ?

Bak ze !

Nina

3 Reacties to “Supermakkelijk recept voor zandkoekjes”

  1. deijsprinses bij 12:08 #

    Ik begin spontaan te kwijlen! Ik hou van zandkoekjes!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: