Vakantietips voor thuisblijvers!

28 feb

Ik heb nu vakantie, en ik weet dat veel andere steden dat ook hebben. Ik ga deze vakantie een paar daagjes weg, maar er zijn matuurlijk ook veel meiden die thuisblijven. Daarom geef ik wat tips om in de vakantie te doen. Voor meiden die al vakantie hebben gehad; deze tips zijn ook van toepassing op het weekend!

1. Geniet! Het is vakantie, dus geniet ervan dat je geen school/werk hebt. Doe dingen die je alleen in vakanties of weekends doet. Ga laat naar bed en slaap de volgende dag uren uit. Ontbijt met alles erop en eraan, breng een hele dag door in bed of kijk eindeloos films.
2. Spreek af met vrienden of familie. De vakantie is het perfecte moment om een hele dag door te brengen met vriendinnen, mits ze niet op vakantie zijn. Ga logeren , maak elkaar op, kijk films of ga samen iets leuks doen.
3. Ga een dagje (of meerdere) weg. Dit hoeft echt niet meteen een vakantie te zijn, maar stap in de bus en ga shoppen in (een andere) stad. Ga naar de bios, met je zusje/broertje/nichtje/neefje/oppaskindje naar de dierentuin, wandelen op het strand, naar het bos, etc. Weer een dag gevuld!
4. Oefen je makeup skills eindeloos. Pak al je make up erbij en verzin de gekste, leukste of mooiste looks. (en draag ze!)
5. Ga uit eten, of bouw je eigen huis om tot restaurant. Dek de tafel leuk, kaarsjes aan, lekker koken (alleen, of samen met vriendinnen/je moeder), nodig vrienden uit of ga zelf (met uitzicht op de tv) genieten van je driegangendiner.
6. Ga naar de bieb of boekwinkel en haal een megastapel boeken en tijdschriften. Kopje thee, pak koekjes, en lezen maar!
7. Ga lekker sporten, alleen of met een vriendin. Je kan naar de tennisbaan/sportschool gaan, maar je kan ook een bal pakken en op een grasveldje een balletje trappen. Of ga naar het zwembad en zwem zoveel mogelijk baantjes, en daarna lekker gillen in de glijbaan. Of ga joggen, in het park, het bos, op het strand, of gewoon door je woonwijk.
8. Plan één dag in je vakantie waarop je iets minder leuke dingen doet. Zeg je computer en telefoon uit en plan geen afspraken die dag, zodat je je helemaal kan focussen of de klusjes die je gaat doen. Verwissel die ene lamp, maak al je huiswerk, pluis je kast uit, zoek dat ene kledingstuk wat je al heel lang kwijt bent en begin nou éíndelijk eens aan die grote schoonmaak. Hou elk 1,5 een korte pauze , eet wat lekkers, lees een tijdschriftje en ga weer door met wat j aan het doen was. Aan het einde van de dag zal je een heerlijk gevoel hebben, en dan zal je voor de rest van de vakantie niet meer aan al je vervelende klusjes hoeven denken!
9. Doe iets creatiefs. Ga schilderen, maak een leuk fotolijstje voor in je kamer, timmer een nachtkastje, neem je eigen film op, schrijf een boek, begin een blog, versier je muur , bak een taart of maak een vogelhuisje inclusief voederbakje voor de vogels in de tuin.
10. Ga lekker naar buiten en pak wat zonnestralen. Een kleine wandeling (met de hond, als je die hebt), fiets naar de stad en ga de hele dag winkelen (door de stad lopen is ook buiten zijn!), of ga lekker met je jas aan op een terrasje/in het park zitten.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben en dat jullie vakantie leuk is!
x eef

2 Reacties to “Vakantietips voor thuisblijvers!”

  1. beauties 28 februari 2012 bij 15:58 #

    ik heb geen vakantie maar toch bedankt voor de tips :)

    • nivabeauty 2 maart 2012 bij 17:06 #

      Geen dank, oh jammer, al gehad , krijg je nog of helemaal geen vakantie voor jou? x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: