Voorkom een miskoop!

27 dec

Beautyshoppen is hartstikke leuk. En ja, ook hartstikke slecht voor je portemonnee. Je geeft al snel veel te veel uit, en ook loop je de kans een miskoop te begaan. Maar hoe voorkom je dat nou? Hoe zorg je dat je, na een middag shoppen, met de perfecte producten thuiskomt zonder ook nog eens te veel geld uit te hebben gegeven?

Vandaag ga ik jullie een paar tips geven om miskopen te voorkomen en niet teveel geld uit te geven. Natuurlijk kan je miskopen niet altijd voorkomen, maar hopelijk komen jullie met deze tips een stuk verder!

– laat je pinpas thuis. Neem contant geld mee, en neem niet meer mee dan je nodig hebt. Zo loop je niet de kans over je budget heen te gaan, simpelweg omdat je geen geld meer meehebt!
– bij alles wat je koopt; tel tot tien en vraag jezelf; heb ik dit echt nodig? Heb ik dit niet al? Is dit een goede prijs?
– ga doelgericht op zoek. Wil je bijvoorbeeld een blauwe nagellak, ga dan naar de drogist, koop je nagellak en ga weer naar huis. Loop geen andere winkels binnen.
– zorg dat je vantevoren alles hebt uitgezocht. Weet naar welke winkel je moet, weet wat het kost en informeer of ze het artikel op voorraad hebben. Zo loop je niet de kans dat ze het product niet hebben en je toch iets anders of duurders koopt.
– bedenk voor jezelf wat je budget is. Wil je een mascara? Neem dan bijvoorbeeld een budget van vijftien euro. Kan je niks vinden wat echt helemaal is wat je zoekt, maar wil je er toch een kopen? Neem voor zo’n situatie als budget tien euro. En voor het geval je de meest geweldige mascara ever tegenkomt, spreek dan met jezelf af dat je echt niet meer dan twintig euro uitgeeft. Het enige wat je dan nog moet doen is jezelf er ook echt aan houden…
– Zorg dat je altijd de bon meeneemt en goed bewaart. Mocht je de volgende ochtend toch denken: nee, dit is het niet helemaal, dan kan je het altijd nog ruilen (als is dat met een beautyproduct wat lastig als je het al hebt gebruikt…)
– ga niet naar de stad of een winkel om gewoon even rond te kijken, de kans dat je dan thuis komt met een te duur en onnodig item is erg groot.
– zie je een geweldig product wat eigenlijk veeel te duur is maar je toch perse wil hebben? Ga op zoek naar een dupe (zie beauty abc!). Wedden dat het heel veel scheelt en je er net zo blij mee bent?

Verder is het gewoon een kwestie van jezelf een beetje in de hand houden. En toegegeven, je hoeft je hier ook weer niet altijd aan te houden…;)
Xx eef

6 Reacties to “Voorkom een miskoop!”

 1. kate 28 december 2011 bij 12:33 #

  handig die tips! heb er zeker wat aan (;

 2. glasmetwater 27 december 2011 bij 22:47 #

  Haha volgens mij heb ik wel wat aan je tips…

 3. Amber 27 december 2011 bij 19:32 #

  heel handig!
  ik had vandaag een miskoop (toevallig!)
  alleen daar kon ik niet echt iets aan doen,
  het is wel jammer want ik kan het niet terugbrengen, daar is de winkel te ver weg voor.
  x

  • nivabeauty 27 december 2011 bij 22:59 #

   Oh wat jammer, wat was het dan? Tsja dat is ook vervelend… Hopelijk was het niet te duur! x eef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: