Fast hair

31 Okt

Vanaf nu elke week een artikel over haar.
In deze blogs zullen we elke week een kapsel met uitleg plaatsen. Een kapsel wat leuk is , en wat ook niet al te moeilijk is, en wat je ook nog eens in minder dan vijf minuten kunt maken. Superhandig als je een bad hair day hebt, of gewoon eens wat anders met je haar wil doen, maar naar school moet dus niet heel veel tijd hebt!

Ikzelf heb krullend haar wat net tot op mijn schouders komt. En ik heb een soort multifunctionele pony; je kan hem als rechte pony dragen, of als een soort schuine lok. Niet echt een standaard kapsel dus. En vlechten is ook niet al te makkelijk met dit kapsel, maar ik vind het wel supermooi!
Daarom hier een van mijn favoriete haarstijlen: de visgraatvlecht!

makkelijk/gemiddeld/moeilijk het ligt er een beetje aan wat voor haar je hebt. Met lang, stijl haar is dit niet moeilijk, maar met kort haar wordt het stukken lastiger. Met krullen kun je dit ook prima doen, maar stijl haar is net wat makkelijker. Het ligt er ook aan of je een hele nette en strakke vlecht wilt, of dat je juist een warrige wilt. Maar na een beetje oefenen moet dit prima lukken in vijf minuten!

We beginnen met de bovenkant. Je verdeelt het bovenste haar in twee stukken. Je pakt als eerste van de linkerkant een dunne strook haar, en legt die boenop het haar aan de rechterkant. Dan pak je wat van rechts en legt dat bij de linkerkant. Zo ga je door, je pakt steeds van de ene kant wat meer haar en legt dat aan de overkant. Voor uitleg zie foto’s onderaan dit artikel.
Als je al het bovenste haar op het hoofd hebt gehad, en je bent bij de onderste plukken uitgekomen, heb je als het goed is een soort halve vlecht met aan het uitende een losse ‘staart’. Die verdeel je weer in tweeën en je gaat weer verder met vlechten als daarvoor.
Als je al het haar gehad hebt en er hangen geen plukken meer los, zet je de vlecht vast met een elastiekje en dan ben je eigenlijk klaar.
Maar wat ik altijd wel leuk vind is een wat wildere vlecht; trek wat plukjes los uit de vlecht, laat naast je oren een pluk loshangen, en leg de vlecht bijvoorbeeld over je schouder.
Je kan deze vlecht natuurlijk ook combineren met een haarbandje, leuke speldjes of een grote bloem in het haar. Maak er wat leuks van!
Veel plezier en succes ermee, <3 niev.

20111031-192925.jpg

20111031-192952.jpg

20111031-193009.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: